• Mari Meraikan Kepelbagaian

    Debat Perpaduan Intervarsiti 2011

  • Bila Hati Mula Diterjemah

    Kerana Cinta, Ku turutkan Rasa Hati..Kerana Cinta, Ku turutkan Jua

  • Interschool Debating Championship

    here we go again, accomplished 10th annually debate competition [...]

  • Rembauwi 0204

    There is a School in Rembau.. They call the SMRA REMBAU And it's been the ruin of many students And God I know I'm one[...]

Thursday, May 10, 2012

Don't kick the Chair

Posted by Hamizan Hamzah on 10.5.12






Comelkan Dia Frampton?
start minat sejak dia join The Voice Season 1 even time battle tak puas hati Sarabee kalah ngan dia.
Yang mengubah segala persepsi buruk aku terhadap dia adalah persembahan beliau di yang INI
Try tengok! mesti terpegun. ok back to perbincangan asal.

Don't Kick The Chair?
pe hal?
mesej yang nak disampaikan dalam lagu ni maybe tak kena dengan gaya nyanyian Dia yang bersahaja.
cam ala2 lagu Bubbly n I do colby Cailat yang sememangnya catchy n funky,
tapi lagu ni full of sorrow.. mungkin Dia xmau bawak pendekatan cam Amy Whinehouse back to black, Rehab , Christina Perri A jar of heart, sebab tu la cautionary song like this agak pelik and sape yang malas nak imbas lirik lagu ni dengan lebih mendalam, akan Menganggap Lagu ni adalah tribute kepada KISAH BENAR seorang wanita yang membaling kerusi? Arggghhh.. What The Heck !

tapi, pas aku analisis betul2 lagu ni, lagu dia motivated, jangan cepat putus asa.
Don't Kick The Chair Simbolik sebab orang yang bunuh diri dengan menggantung diri mesti akan menendangkan kerusi atau melepaskan kerusi. sebab tu la Don't Kick The Chair !

so, enjoy la. tau korang tak kenal sape dia. tapi pas dengar, mesti tertarik.
ok
. chow!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site