Friday, October 22, 2010

Bila Berbicara mengenai hati dan Perasaan, Percayalah, bumi itu tidak rata Sebenarnya...

Posted by Hamizan Hamzah on 22.10.10

Memoir of me..  SMK Jalan Junid  (20/07/2010 – 22/10/2010)

First time jejak kaki kat UTM, benda pertama yang asyik disebut2- Bila LM.. cam ne lah rasanyer bila dah jadi cikgu prak nanti.. best k? 2 tahun menanti.. dengan kekabutan mencari sekolah untuk LM, Mula2 nak pilih Sekolah SAINS n MAAHAD sajer… pastu xdapat… mintak BP, dapat SKOOL dato’ Syed Esa.. refuse to go coz aku sorang2 jer kat BP.. GIGIH jumpa enCik Meor tukar ke Muar coz my course mate –zaki,wan,brian n din- semuanya ke muar.. n at last, dapat MUAR dan satu sekolah ngan Zaki… SMK JALAN JUNID, MUAR…  Cam pelik.. xpernah dengar.. cam Choi pown ade gak.. amek name jalan jadi name skool.. tapi xpe la.. redah je la kan… mana tahu, untung badan, dipermudahkan tuhan,dapat anak murid yang COOL gilak but still have sentimental value cam aku k.... okay gak tu.. hahaahah… n  akhirnya.. tiba jua saat di mana kami semua dibebaskan untuk  pergi berdikari.. menjadi Cikgu katanyer.. aku daftar lambat… sebab ade Pertandingan Debat Alam Sekitar di UMT… 20/07/2010 , kul 5 pagi, baru sampai muar…  gigihkan jua k skool.. ye la dah skip sehari… 

First tyme jejak kaki di SMK JJ…  pagi2.. meraba2 carik meja.. ye la.. setiap cikgu kana de meja tersendiri.. so, aku pown nak jugak la meja tu..  tiada ape yang menarik first day.. Cuma pi lapor diri dengan GPK, ENCIK KAMSANO.. lawak giler.. mula2 aku sampai, dengan muka serious “owh, kamu xtahu k yang saya dah hantar surat k utm membatalkan latihan kamu di sini” … for sure la aku cuak.. tak payah la nak kelentong giler.. tapi, a piece of me, cam seronok sebab boley stay kat utm lama lagi.. ahahah.. but, dia gurau  jak… aku pown, layan la gelak… 

Xde pe sangat.. minggu pertama, minggu ROS… jalan2 di sekeliling skool… ari rabu – Guru pemimbing aku bawak ke kelas yang aku bakal ngajar.. 1.1- K.A.A… aku terpikir la K.A.A tu per… yang cikgu tu cakap 5 minit.. n then, dia soh aku handle kelas.. so, aku ngan lagaknyer.. mengintroduce kan la diri depan dak2 ni.. terasa kecik aku tgok dak2 ni.. ye la.. form 1.. so, aku perkenalkan la diri aku ni.. . 17 orang semuanya dalam kelas tu 10 Guys..n 7 girls.. comel2 semuanya.. dan baik2 semuanyer.. so, sepanjang 30 minit tu, bermesraan la aku ngan diorang..tapi aku soh gak dak2 ni wat kerja sendiri.. n tyme ni aku mula kenai ngan ZAHIRAH n MAHIRAH,kawan baik yang selalu bersama.. tya aku satu soalan.. perghhh.. xdapek jawab.. malu giler.. ahahah.. tapi cover.. cakap K.I.V dulu yer soalan ni.. dan yang paling gelabah , bila ZAHIRAH  tya, K.I.V tu ape, n then aku jawab - "ade la".. haahhaha.. n as a conclusion pada ari tu, aku dah rasa cam syok da… hahahah.. best dapat kelas ni…tapi, rupa2nyer.. aku dikabarkan aku kena ajar dua kelas.. so, aku di beri satu lagi kelas n I’m so upset.. Xseronok.NOKTAH.TIADA CERITA MENGENAI MEREKA. Hahahaah. Aku memang bias n choi!...(SILA JANGAN FOLLOW PERANGAI SAYA YANG INI)

6 minggu pertama b4 raya.. cam bese.. hubungan ngan students, still cam bese.. but the superb thing bout me.. aku hafal name students aku tyme first tyme aku masuk kelas tu.. – SHAFIQ,HASIF,ARIF,ARIF F,AKMAL,AMIRUL,AIMAD,AIMAN,AZMI n MUISS - -FAHIMAH,NABILAH,ZAHIRAH,MAHIRAH,AFIQAH,ILY n HAWA – (Ah, Group) hahahaha..

Sepeti ayat2 hipotesis sains darjah 6 – SEMAKIN…SEMAKIN -.. so, aku cam tu la.. SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG.. gediks giler x.. hahah.. x kesah la, it’s me.. n them, my son.. my love towards them blossoming day by day.. 

N then raya tiber.. hahaha.. cam bese la.. da bukak skool.. kat kelas.. duit raya.. duit rayaa.. tapi, nak wat cam ne.. CIKGU kamu semua ni MISKIN sangat…  hahahaha..Kecik tapak tangan kamu semua minta, Kata-kata kosong cikgu hulurkan.. hahaah.. SORRY semua..

pi Camping paling best kot.. hahaha.. tapi xde la best sangat pown.. bese2 jer.. tapi tyme tu la aku mula close with my students.. girls semua p.. laki yang p 6 orang.. 3 sekawan -MUISS-SHAFIQ-AZMI, ngan AIMAD-ARIF FARHAN-HASIFF....  okay la pengalaman camping.. ngan aktiviti JOYSTICK aku handle.. cam choi, tapi okay la.. 

N pas raya ni, aku mula rapat ngan kelas 2 K.A.A… muka2 yang aku start rapat, ikram.. taufiq(aku da layan cam adek aku da…) n ramai lagi la.. yang aku boleh ajak gurau 2 orang tu la..  tapi seriously.. NIK,LAUT,NIPPON,SYAMAL,AIE,LENGGENG ADDIN … diorang ni cam kita dulu lar… kononnya cam ala2 anti perempuan la.. perempuan wat xtiviti xnak join.. hahaha.. klakor gilak aku tgok…  aku melihat DRAMAyang Mempunyai TEMA yang sama, CUMA WATAK,MASA DAN PENTAS YANG BERBEZA… 2K.A.A.. Cool la korang.. hahahah.. tapi tetap laha jugak di situ.. termasuk si ridhaudhin.. bajet2 malu,.. ahhaah..

Entah, dah xbanyak nak tulih da… Cuma pesan daku wat anak bangsa Jiwa merdeka semua , Jaga diri… 

Untuk dak 1 K.A.A – jaga diri.. diri kamu semua xkan dilupai selagi jasad ini masih mendiri di bumi  ini..
                                                Sayang Cikgu untuk kamu semua, hanya tuhan jer yang tahu… tiada apa yang lebih penting selain dari melihat korang semua Berjaya! 

yang laki dan perempuan, dalam bersahabat, tengok sape yang kita kawan.. kalau diri kamu xkuat, undur la diri... kalau diri kamu kuat, tak kuat terpengaruh, teruskan.. kadang2 seronok kawan ngan semua orang... rajin2kan datang k skool .. untuk dak2 laki, cikgu harap, kamu semua still cam cikgu kenal sekarang... HORMAT cikgu2 lain k! MUISS, xnak ponteng da... same jugar ngan HASIF!

kawan2 yang lain, kalau nampak kawan2 yang lain mula dah nak menyimpang, nasihat, tegor, kalau xjadi, CALL cikgu, nak kena penyepak tu.. ahahah.. xde la.. gurau je.. 

khas untuk mereka yang bergelar wanita..Zahirah..Mahirah..NAbilah..Afiqah ..Fahimah..Hawa n Ily.. inGat.. jaga 2 benda.. MALU dan MARUAH... 
ingat pesan cikgu kat kelas... 

UNTUK KELAS 2 K.A.A - thanks untuk jamuan.. sangat hargai usaha kamu.. tiada ape yang dapat cikgu ucapkan selain ucapan selamat berjaya.. dan jadilah insan yang CEMERLANG! cikgu xkenai kamu sangat tapi seronok kenai kamu semua...

- ok, pen off.. 

Sesungguhnya, Selamat tinggal itu Bukan unTuk Kita.. 
Aku masih bernafas.. kamu jua,dan kita berdiri di bumi yang sama..
memandang langit yang mana pekat warnanya masih tidak berubah walau berbeda tempat dan kawasan..

jika dapat ku pujuk masa untuk  bersama dan pegun bersama ku,
percayalah, di masa itu, kita kan bertemu kembali bersua!

- sambil dengak lagu What hurt the most.. Sit betoi.. toucing puler petang2 ni..





1 comments:

cikgu mizan...! cikgu mizan...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site